Loading Events
  • This event has passed.

Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας- 32ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ

Εκδηλώσεις > Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας- 32ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ

Στο 32ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ συζητήθηκε η πλέον πρόσφατη και σημαντική τάση στο σύγχρονο management, η Εγκάρδια Ηγεσία.

Ο Εγκάρδιος Ηγέτης μεταδίδει θετική ενέργεια, πάθος κι έμπνευση για το μέλλον συνδυάζοντας πολλές αντικρουόμενες έννοιες. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του 32ου Συνεδρίου Ηγεσίας με θέμα: «ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΗΓΕΣΙΑ: Όταν όλα γίνονται αλγόριθμοι» το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή περισσότερων από 300 στελεχών επιχειρήσεων που το παρακολούθησαν με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά.

Στο βήμα του συνεδρίου βρέθηκαν καταξιωμένοι επιχειρηματικοί ηγέτες και διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές από το εξωτερικό, οι οποίοι ενέπνευσαν μιλώντας για τον αυθεντικό και ταπεινό Εγκάρδιο Ηγέτη που επικοινωνεί με την ομάδα σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μοιράστηκαν γνώση, ιδέες και προβληματισμούς, φέρνοντας στο προσκήνιο τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα και το αξιακό σύστημα που πρέπει να έχουν οι σύγχρονοι ηγέτες.  Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο Εγκάρδιος Ηγέτης ξέρει να ακούει και μπορεί να βγάζει τον καλύτερο εαυτό από τους συνεργάτες του, μέσα από τη συνεργασία και τον ισότιμο διάλογο.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX Hellas. «Οι αλλεπάλληλες προκλήσεις της κρίσης COVID-19 έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη για μια διαφορετικού τύπου ηγεσία, που θα βασίζεται στη συνεργασία και τη συλλογικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων στην εναρκτήρια ομιλία του και πρόσθεσε: «Ο Εγκάρδιος Ηγέτης, ακούει, ενδιαφέρεται, επικοινωνεί, παρακινεί και συνεργάζεται. Τώρα είναι η ώρα για να εστιάσουν οι ηγέτες στους εργαζομένους τους, στις ανάγκες και στις φιλοδοξίες τους».

Στην αξία της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας για την Ηγεσία, αναφέρθηκε η πρώτη ομιλήτρια, Δρ. Carol Kauffman, επίκουρη καθηγήτρια του Harvard Medical School που θεωρείται η #1 Coach Ηγεσίας από το Marshall Goldsmith κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας της. «Το πλαίσιο συμπόνιας και ενσυναίσθησης οδηγεί σε υψηλές επιδόσεις. Χωρίς συμπόνια οι ανθεκτικοί ηγέτες αποτυγχάνουν.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Emmanuel Gobillot, παγκοσμίως καταξιωμένος σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας, αναφέρθηκε στην οικειότητα ως δομικό συστατικό της εμπιστοσύνης, το χτίσιμο της οποίας είναι διαχρονική επιδίωξη στις ανθρώπινες σχέσεις. Πιο αναλυτικά, ο κ. Gobillot ανέλυσε πως κάθε ηγέτης όταν επικοινωνεί, με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να θέτει ένα ερώτημα: «Έκανα τους συνομιλητές μου να αισθανθούν πιο δυνατοί και πιο ισχυροί;» Αν η απάντηση είναι ναι, τότε έχει δημιουργηθεί εκείνη η σχέση εμπιστοσύνης που ευθυγραμμίζεται με την επίτευξη στόχων, ενώ τόνισε ακόμη πως: «Το σωστό μείγμα οικειότητας και αποτελεσματικότητας οδηγεί στη επιτυχία»!

Στη συνέχεια ακολούθησε μια παραγωγική συζήτηση πάνελ  για την εγκαρδιότητα στην ηγεσία με τη συμμετοχή των κ.κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, Διευθύνοντος Σύμβουλου, Ομίλου Aldemar Resorts, Πασχάλη Αποστολίδη, Διευθύνοντος Σύμβουλου, AbbVie Pharmaceuticals SA και Λένας Τριαντογιάννη, Partner & Cohead of Egon Zehnder’s alliance with Mobius.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι: «Ο ηγέτης πρέπει να προσαρμόζεται ακόμη και ανά λεπτό». Ο κ. Αποστολίδης, στην τοποθέτησή του εξήγησε πως εμπνέεται από τα παιδιά του και θεωρεί ότι: «Θα πρέπει να ξεπεραστεί η υποσυνείδητη προκατάληψη ώστε ο ηγέτης να εμπνέει και να διοικεί με ισότητα και αξιοκρατία». Η κα. Τριαντογιάννη, τέλος, επεσήμανε ότι: «Υπάρχει ανάγκη για αυθεντικούς ηγέτες και όχι αλαζόνες. Κάθε ηγέτης πρέπει να κάνει μια μικρή μετατόπιση η οποία θα φέρει μια μεγάλη, για έναν καλύτερο κόσμο».

Ο κ. Alain Goudsmet, παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους executive coaches, με αρκετές αναφορές στις ομοιότητες του Management με τον αθλητισμό, κορύφωσε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου της ΕΑΣΕ μιλώντας για τη μεταδοτική θετική ενέργεια, την υπερηφάνεια και το πάθος του ηγέτη να εμπνεύσει το μέλλον. Ο κ. Goudsmet τόνισε ότι: «Ο εγκάρδιος ηγέτης είναι ένας παραγωγός θετικής ενέργειας για την ομάδα του με δύο κύριους πυλώνες δράσης, την απόδοση-performance, όπου δρα για την επίτευξη στόχων, την υλοποίηση πλάνων, την ανάπτυξη αφοσίωσης κ.α. και την ανάκτηση-recovery κατά την οποία τροφοδοτεί την ομάδα του με ενέργεια αποφόρτισης από την πίεση του performance».

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης -αυτή τη φορά υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας που επιδεινώθηκε στους καιρούς της πανδημίας. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος, Συγγραφέας, Διδάκτορας Θεολογίας και Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία ο οποίος μίλησε για την έπαρση κι ανέφερε ότι το νόημα της ζωής είναι ‘συμπαντικό’ και θα πρέπει να μας αφορά όλους.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, ∆ιδάκτορος της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής, Ψυχιάτρου, Παιδοψυχίατρου και Προέδρου της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρίας, για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Ο κύκλος των ομιλιών της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με τη μελωδική προσέγγιση της αγαπημένης στιχουργού κας Λίνας Νικολακοπούλου, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που συντόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Δρ. Λευτέρης Αναστασάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS AE. Συνοδεία μελωδιών από πολλά αγαπημένα τραγούδια της, η κα Νικολακοπούλου τόνισε ότι παρά την αβεβαιότητα, πρέπει να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε τον κόσμο και το αύριό μας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Συμβούλου Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννη Αναστασόπουλου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά συνοψίζοντας τα συμπεράσματα και των δύο ημερών: «Ο τρόπος που προσεγγίζουμε την αλλαγή και την αβεβαιότητα είναι αυτός που μπορεί να μετατρέψει την απειλή σε δώρο και αυτή η δύναμη είναι στα χέρια μας!».

Το συνέδριο συντόνισε για ακόμη μια χρονιά με εξαιρετικό τρόπο ο Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΑΣΕ κ. Χαρίδημος Τσούκας, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick & Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΕ ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που με την υποστήριξή τους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του 32ου Συνεδρίου Ηγεσίας και ιδιαίτερα την Οργανωτική και Συμβουλευτική Επιτροπή της ΕΑΣΕ, τους χορηγούς, τους συνεργάτες της ΕΑΣΕ και την υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Έφη Πίντζου που είχε την επιμέλεια οργάνωσης και προβολής.

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΕΑΣΕ 2021

Πρόεδρος:

Λευτέρης Αναστασάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS AE

Μέλη:

Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης, ΕΑΣΕ

Μπάμπης Γεωργακόπουλος, Creative & Communication Partner

Νάσος Μπίκας, Διευθύνων Σύμβουλος, ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΑΤΕΑ

Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, UNISON FACILITY SERVICES

Έλενα Παπαδοπούλου, CHRO, ΟΤΕ

Γιάννης Παπαχρήστου, Deputy CEO – Commercial, Chipita

Βασίλειος Σταύρου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ


Συμβουλευτική Επιτροπή Συνεδρίου ΕΑΣΕ 2021

Νίκος Δριβάκος, Director, Country Manager Greece, Cyprus & Adriatic Region, S.C. JOHNSON HELLAS LTD

Βασίλης Έξαρχος, Γενικός Διευθυντής, ΒΙΟΚΥΤ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΕΒΕ

Δημήτρης Ζαρκαλής, Regional Sales & Operations Director, TRENKWALDER JOB CENTRES HELLAS ΑΕ

Πέτρος Ζόραπας, CEO/Commercial Director, AVIN

Έλενα Καλλονά, Managing Director, JUNGHEINRICH HELLAS ΕΠΕ

Καλλιόπη Λεονταρίδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ITF HELLAS AE

Γεώργιος Μαρούτσης, Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης & Ισραήλ, BARD Hellas

Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος, LINKAGE HELLAS

Μαντώ Πατσαούρα, Γενική Διευθύντρια, ΚΑΡΙΕΡΑ

Ανδρέας Χαλμπές, Διευθυντής Audi, Bentley, Kosmoride, KOSMOCAR

32o Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ

15&16/10/2021

PURPOSE

«ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΗΓΕΣΙΑ: Όταν όλα γίνονται αλγόριθμοι»

Grand Resort Lagonissi & Online

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

MEDIA SPONSORS

Sponsor