Λευτέρης Αναστασάκης

Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY CONSULTANTS SA

Ο Λευτέρης Αναστασάκης από το 2018 είναι Αντιπρόεδρος της PRIORITY και ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ. Εργάστηκε από το 1990 έως το 2017 σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, με κυριότερες τα Τσιμέντα Τιτάν, την ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και την ελληνική θυγατρική της SOLVAY-WIENERBERGER. Ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ συμμετείχε επί πολλά έτη σε ΔΣ δημοσίων οργανισμών. Ως εκπρόσωπος της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας συμμετείχε επί 8 χρόνια στο European Cement Association (CEMBUREAU) και στο World Business Council for Sustainable Development / Cement Sustainability Initiative (WBCSD/CSI).

Ο Λευτέρης είναι Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατέχει MBA του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και Μάστερ στην Ιστορία της Τεχνολογίας από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα). Είναι διδάκτωρ στην Βιομηχανική Πολιτική και Βιομηχανική Ιστορία της Ελλάδας από το ΕΚΠΑ. Γνωρίζει Αγγλικά, Κινέζικα, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Τον Νοέμβριο του 2021 εξέδωσε το βιβλίο «Καινοτομία και Βιομηχανικός Μετασχηματισμός στη Μεταπολεμική Ελλάδα, 1950-1973», που χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό υλικό σε δύο τμήματα του ΕΚΠΑ. Ο Λευτέρης είναι visiting lecturer στο ΕΚΠΑ.

Είναι παντρεμένος με τη Μαίρη Γιαννοπούλου και έχει δύο γιους που εργάζονται στην Ελλάδα και στη Βρετανία στον κλάδο Πληροφορικής. Ερασιτέχνης Μαραθωνοδρόμος. Είναι εθελοντής καθηγητής στο Χαμόγελο του Παιδιού και μέλος του ΔΣ του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ από το 2014 έως το 2020.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

MEDIA SPONSORS

Sponsor