35 χρόνια ΕΑΣΕ με το βλέμμα στο αύριο

Θέσεις - Απόψεις > 35 χρόνια ΕΑΣΕ με το βλέμμα στο αύριο

Έχουμε την ιστορική υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον

Το τεύχος αυτό του LEADINGΕΑΣΕ  είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση της ΕΑΣΕ.  Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα και ξεκίνησε από τη διάθεσή μας να προσφέρουμε στη χώρα και στην επιχειρηματικότητα μέσα από την τεχνογνωσία και το δίκτυο που διαθέτουμε ως Ανώτατα Στελέχη.

Τα παλιότερα μέλη είμαι βέβαιος ότι θα έχουν να θυμηθούν πολλές όμορφες στιγμές αυτής της κοινής μας διαδρομής, όταν βάζαμε τους σπόρους για το σημαντικό έργο που έχουμε επιτελέσει σήμερα. Έργο που είναι η παρακαταθήκη μας σε μία εποχή που έχουμε ταυτόχρονα λόγους να γιορτάζουμε και να είμαστε περήφανοι, αλλά και ανησυχία για το μέλλον λόγω των σύνθετων προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Έτσι είναι άλλωστε η ζωή και η ηγεσία, η χαρά των επιτευγμάτων συνυπάρχει με την αίσθηση του καθήκοντος σε μόνιμη βάση. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι/ες συμμερίζεστε την οπτική μου ότι έχουμε την ιστορική υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Νέλσον Μαντέλα είχε πει πως το όραμα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αρκεί να συνδυάζεται με δράση. Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής δεν έχουμε τα περιθώρια να καθυστερήσουμε άλλο. Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς επίσης και ο παρατεταμένος καύσωνας αλλά και η ίδια η πανδημία μας θυμίζουν διαρκώς πως τα περιθώρια διάσωσης του πλανήτη στενεύουν επικίνδυνα.

Ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη ομιλία του κατά τη διάρκεια της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έδωσε το στίγμα των αλλαγών που έρχονται μέχρι το 2030, τοποθετώντας ουσιαστικά την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στις προτεραιότητες της κυβερνητικής ατζέντας. Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδίου βρίσκεται όπως είναι αναμενόμενο η μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας αφού η Ελλάδα έχει αναλάβει να προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2025, να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ έως το 2050 καθώς και να προωθήσει την ηλεκτροκίνηση.

Τα παραπάνω θα μας απασχολήσουν όλο και περισσότερο όχι απλά σαν πολίτες, αλλά κυρίως σαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, καθιστώντας τη βιωσιμότητα το σημαντικότερο πυλώνα πάνω στον οποίο θα δομηθούν οι δραστηριότητες όλων των επιχειρήσεων στο μέλλον.

Οφείλουμε να προσαρμοστούμε ως ηγέτες σε αυτή τη νέα πραγματικότητα με υπευθυνότητα, συνέπεια και αίσθηση του καθήκοντος. Η ΕΑΣΕ οφείλει να πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης σε επίπεδο διαλόγου, παρεμβάσεων και δράσεων τα επόμενα χρόνια.

Ας βάλουμε από τώρα ένα στόχο μαζί, τα μέλη της ΕΑΣΕ να γιορτάσουν τα επόμενα γενέθλιά της σε 35 χρόνια νιώθοντας περήφανοι για τις περιβαλλοντικές δράσεις μας. Ή πιο βραχυπρόθεσμα σε 15 χρόνια να γιορτάζουμε όχι μόνο τα 50 χρόνια της ΕΑΣΕ αλλά και τη νίκη μας απέναντι στην κλιματική κρίση.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

MEDIA SPONSORS

Sponsor
Sponsor