Loading Events
  • This event has passed.

Γέφυρες Συνεργασίας

Εκδηλώσεις > Γέφυρες Συνεργασίας

Ενδιαφέροντα δεδομένα, προτάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του δημοσίου τομέα καθώς και μία σημαντική έρευνα, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της 4ης Ημερίδας Διαλόγου Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα, «Γέφυρες Συνεργασίας», που διοργάνωσε η ΕΑΣΕ. Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ήταν να αναδειχθούν βέλτιστες πρακτικές και να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη στις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε σημαντική την αλλαγή της εγκαθιδρυμένης, μέχρι πρότινος, νοοτροπίας και αντίληψης στο Δημόσιο μέσα από την υιοθέτηση μεθόδων διοικήσεως του ιδιωτικού τομέα. Για τις προκλήσεις που δημιουργεί η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου με την εφαρμογή του Ν.4765/2021 για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα μίλησε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας της ΕΑΣΕ για την καταγραφή των στάσεων και αντιλήψεων σε σχέση με τις δεξιότητες και τη σημαντικότητά τους στον εργασιακό βίο, παρουσίασε η Διευθύνουσα Σύμβουλος FOCUS BARI AE και μέλος ΔΣ ΕΑΣΕ κα. Βαλέρια Τσάμη. Τα ευρήματα αυτής της ειδικής έρευνας για τον ρόλο των δεξιοτήτων στην εργασία σχολίασαν στη συνέχεια, σε συζήτηση πάνελ, η  Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών κα. Βιβή Χαραλαμπογιάννη,  ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΑΣΕ & Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, Σύμβουλος του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, κ. Ραμπάτ υπογράμμισε: «Η ΕΑΣΕ θα συνεχίσει να συμβάλει ενεργά στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στο επαγγελματικό management». Οι κ.κ. Γεωργία Βαλατσού, Υπηρεσιακή Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΑΣΕ & CEO Ελλάδος, ΑΝΤΕΝΝΑ Group, και Πάνος Λειβαδάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Nova Constructions AE – Green Properties μίλησαν για τις σχέσεις του Δημοσίου με την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ αντικείμενο της επόμενης συζήτησης πάνελ στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Μαρίκα Λάμπρου, Ιδρύτρια και CEO CEL, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας και ο Δρ. Λευτέρης Αναστασάκης, Αντιπρόεδρος, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS, ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων και επαγγελματικής αποτελεσματικότητας στον εργασιακό βίο. Σε αυτό το πάνελ

«Το Πεντάγωνο της Ευτυχίας» ανέλυσε, ο Πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας, Καθηγητής Ψυχολογίας και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, κ. Αναστάσιος Σταλίκας.

Τη διαρκή προσπάθεια της ΕΑΣΕ να καθιερώσει αμφίδρομη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στον επίλογο των εργασιών της ημερίδας ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος.

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς, με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου κας Κατερίνας Δούκα.

Βασικές Δεξιότητες Εξέλιξης σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα | Γέφυρες Συνεργασίας

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της ΕΑΣΕ για τη συνεργασία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, η ΕΑΣΕ προσκλήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης του ΕΚΔΔΑ και συνδιοργάνωσε, την  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» του ΕΚΔΔΑ με την συμμετοχή των σπουδαστών & σπουδαστριών της ΕΣΔΔΑ. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX HELLAS και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κα. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.  Υπό τον συντονισμό του Συμβούλου Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννη Αναστασόπουλου συζήτησαν οι σπουδαστές του ΕΚΔΔΑ για τη σημασία των δεξιοτήτων με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΕ κ. Βασίλη Ραμπάτ και τους κ.κ. Λευτέρη Αναστασάκη, Αντιπρόεδρο ΔΣ, PRIORITY CONSULTANTS, Μαρίκα Λάμπρου, Ιδρύτρια και CEO CEL, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Συγγραφέα, Θεόδωρο Κίτσο, Αντιπρόεδρο, ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ και Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Γενική Διευθύντρια, RESPONSE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ A.E.

Γέφυρες Συνεργασίας

28 Σεπτεμβρίου 2022

Μουσείο Μπενάκη

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Sponsor