Ηγεσία και πέρα από τη λογική

Θέσεις - Απόψεις > Ηγεσία και πέρα από τη λογική

Το να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό που μπορεί να έρθει έχει γίνει ίσως πιο δύσκολο στις μέρες μας, αλλά και πιο απαραίτητο… Η ταχύτητα της τεχνολογικής εξέλιξης είναι φρενήρης. Ξεφεύγει από κάθε φαντασία και προσδοκία. Και την ίδια στιγμή που η κοινωνία πασχίζει να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς, συμβαίνουν ανατροπές εξαιτίας – φαινομενικά – ανεξέλεγκτων γεγονότων (κλιματική κρίση, πανδημία, πόλεμοι).

Αυτή η σύγχρονη πραγματικότητα επιβάλλει νέους κανόνες, που απαιτούν πλαστικότητα, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και νέους τρόπους σκέψης πέρα από καθιερωμένες νόρμες. Και καθώς σήμερα τίποτε δεν είναι γραμμικά σταθερό, οι σχεδόν ‘αυτοματοποιημένες’ πρακτικές διαχείρισης καθίστανται εντελώς αναποτελεσματικές.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηματικοί ηγέτες καλούνται να αναπτύσσουν και να εξελίσσουν τις ηγετικές δεξιότητές τους δια βίου. Nα μαθαίνουν και (κυρίως) να ξε-μαθαίνουν. Να προσαρμόζονται πρώτοι στα νέα δεδομένα, να ισορροπούν τις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις, να ωθούν τους συνεργάτες τους να σκεφτούν εκτός πλαισίου και να επινοούν νέους τρόπους δράσης προκειμένου να ανταποκρίνονται άμεσα και θετικά στις προκλήσεις που είναι απότομες και, συχνά, όχι αναμενόμενες.

Ο δρ. Charles Spinosa ομιλητής στο συνέδριό μας τον Μάιο, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε αυτό το τεύχος του Leading ΕΑΣΕ αναλύει την ενδιαφέρουσα οπτική του για την υπαρξιακή πλαστικότητα – τον μετασχηματισμό δηλαδή που απαιτείται όταν ο κοινωνικός σκοπός ενός οργανισμού βρίσκεται υπό απειλή (πχ λόγω της επιτάχυνσης της τεχνολογίας).

Και μιλώντας για το περιοδικό μας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τη χαρά μας για τη έναρξη της συνεργασίας της ΕΑΣΕ με την εκδοτική εταιρία Direction Business Network.

Παλαιοί γνώριμοι με τον φίλο και καταξιωμένο εκδότη Βαγγέλη Παπαλιό ήδη από την εποχή που τυπώναμε μαζί το ‘Ηγεσία & Διοίκηση’, συναντιόμαστε ξανά για να ανανεώσουμε το Leading ΕΑΣΕ’ συνεχίζοντας την εξαίρετη πορεία του, με προσεγμένη αρθρογραφία και θεματολογία με αξία για όλους εσάς τα μέλη και τους αναγνώστες μας!

Η επιτυχημένη παρουσία του Βαγγέλη στις εκδόσεις είναι εχέγγυο ότι βρισκόμαστε σε καλά χέρια… Καλή μας (νέα) αρχή!

Γιάννης Αναστασόπουλος

Σύμβουλος Διοίκησης

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

MEDIA SPONSORS

Sponsor
Sponsor