Οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣΕ

Δελτία Τύπου > Οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης στη Γενική Συνέλευση της ΕΑΣΕ

Η κρίση στην ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής για τη μετάβασή μας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα είναι συγκεχυμένη λόγω της κρίσης πληθωρισμού, οι προοπτικές της χώρας είναι πολύ θετικές καθώς η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα φτάσει και ίσως ξεπεράσει το 5% ενώ η φετινή τουριστική περίοδος προμηνύεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2019, που ήταν η κορυφαία χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Αυτό ήταν το γενικότερο συμπέρασμα από τις τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών

κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι μίλησαν στα μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 στο αμφιθέατρο της OTE Academy.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΑΣΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της XEROX Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παρέστη ως επίσημος ομιλητής – εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΕΑΣΕ και τα μέλη της.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξήρε τον ρόλο της ΕΑΣΕ ως κρίσιμου παραγωγικού συντελεστή που συνεισφέρει καθοριστικά σε μια νέα εποχή οικονομικής μεγέθυνσης για τη χώρα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας, επισημαίνοντας τη θετική πορεία της χώρας, τη μεγάλη αύξηση νέων επενδύσεων που σημειώθηκαν το 2021 ενώ αλλά και το γεγονός ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι αυξημένες κατά 40 δισ. ευρώ. Ο κ. υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης τη διετία 2020-2022 έφτασαν τα 43,3 δισ. ενώ τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση θα φτάσουν τα 2 δισ.

Σε ανάλογο τόνο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε για τη σταθερά θετική τροχιά που έχει η χώρα –  επισημαίνοντας ότι είναι 2η σε ανάπτυξη στην Ε.Ε αυτή τη στιγμή – και  προέβλεψε ότι τα έσοδα της τουριστικής περιόδου αναμένεται να ξεπεράσουν εφέτος κάθε προσδοκία. Απευθυνόμενος δε τους μάνατζερ – μέλη της ΕΑΣΕ που γνωρίζουν από διαχείριση κρίσεων ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κρίση στην ενέργεια -αν και σε καμία περίπτωση επιθυμητή- μπορεί να λειτουργήσει ως επιταχυντής για την πιο γρήγορη μετάβασή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως συνέβη και με την υγειονομική κρίση πρόσφατα, η οποία λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κράτους και επιχειρήσεων. Ο κ. υπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης και εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι συνέπειες της κρίσης πληθωρισμού θα έχουν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Α. Γεωργιάδης χαιρέτησε την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΑΣΕ και Υπουργείου Ανάπτυξης για την υποστήριξη του Elevate Greece, δηλώνοντας ότι η ΕΑΣΕ και τα μέλη της συμβάλλουν καθοριστικά στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης αφορούσαν την Έγκριση της Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων, του Διαχειριστικού Απολογισμού του Δ.Σ. και του Ετήσιου Ισολογισμού της Εταιρίας καθώς και την Έγκριση Προγράμματος Δράσης και Προϋπολογισμού για το 2022. Παρουσιάσεις για τις δράσεις και τις συνέργειες με το Δημόσιο και άλλους φορείς με στόχο την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΑΣΕ έκαναν οι επικεφαλής των αντίστοιχων ομάδων εργασίας κ.κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΑΣΕ, Deputy CEO, ChipitaFoods, Γιώργος Κατινιώτης, Μέλος ΔΣ ΕΑΣΕ, Διευθύνων Σύμβουλος, MYRMEX Inc και Άννυ Τρύφων, Αν. Μέλος ΔΣ ΕΑΣΕ, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος, DESIGNIA INSURANCE BROKERS.

Το Προεδρείο της ΓΣ της ΕΑΣΕ αποτέλεσαν ο κ. Διονύσης Μπουντουβάς Διευθύνων Σύμβουλος, COMBATT S.A., Πρόεδρος ΓΣ, η κα Έλενα Καλλονά Managing Director, Jungheinrich Hellas Ltd, Γραμματέας ΓΣ, ο κ. Γιάννης Κολοβός, Διευθύνων Σύμβουλος, Edenred Greece, Ταμίας ΔΣ και ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΑΣΕ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΣΕ, κα Έφη Πίντζου, τηλ. 2106894323/4, aceo@ease.gr

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Sponsor

ΧΟΡΗΓΟΙ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

MEDIA PARTNER

Sponsor

MEDIA SPONSORS

Sponsor
Sponsor